Altijd feest in de voliere van Piet Parkiet

Vorige Artikel 3 van 13 Volgende

Artikel uit dagblad de Limburger van  zaterdag, 27 juli 2013 door door Gertie Driessen

 

Altijd feest in de volière van Piet Parkiet

Hij woont in de Vinkenstraat  in de Horster mussenbuurt en is gek op grasparkieten.  

Welkom bij Piet Coppus, alias Piet Parkiet, zoals de Horstenaar zichzelf op zijn website heeft gedoopt. 

Zo’n zestig grasparkietjes heeft Coppus inmiddels. Achter zijn huis is het een gekwetter van jewelste. „Gezellig”, vindt Piet. „Toch mooi als je ’s avonds thuiskomt en je wordt zo enthou- siast begroet.”

Coppus is méér dan een hobbykweker. Hij heeft zijn hart verpand aan de van oorsprong uit Australië afkomstige kwetteraars. De liefde voor vogels is hem met de paplepel ingegeven. „Vroeger thuis hebben we altijd vogels gehad. En ik hebeen half jaar in Australië gewoond. Daar zal mijn voorkeur voor grasparkietjes wel vandaan komen.”

Coppus vindt het leuk om zijn grote hobby met anderen te delen. Om te vertellen over de Melopsittacus undulatus, zoals de Latijnse benaming van de grasparkietluidt. Op zijn website kun je lezen hoe de vogel in Europa terecht is gekomen.

Ook vind je er ‘Piet Parkiets tien stappenplan om je parkietje tam te maken’.Wie een vogeltje bij de Horstenaar aanschaft, hoeft ’m trouwens niet meer aande hand te laten wennen. Dat ze daarvan geen gevaar te duchten hebben, weten de beestjes al. Met dank aan de kinderen van Piet en het kroost van bezoekers, die de baby’tjes mogen vasthouden zodra ze veertjes hebben.

De baas zelf geniet vooral van de periode vlak voor hetbroedseizoen. „Nieuwe koppeltjes gaan zich vormen en mannetjes doen hun uiterste best om een popje aan de haak te slaan. Het is dan net een soap”, schrijft hij op zijn website. Kruipt het eerste jong uit het ei, dan is er beschuit met muisjes in huize Coppus. „Ach, eigenlijk is het altijd feest in de volière”, vindt Piet.

Genieten doet hij ook als hij andere mensen blij kan maken met een nieuwe vogel. „Ik krijg hier lui uit alle windstreken. Laatst nog een vrouw uit Groningen. Die verrijdt een tank benzine om een parkietje van 15 euro aan te schaffen. Omdat ze er per se eentje van mij wil. Dan ben ik stiekem best trots.” Veel klanten houden Piet op de hoogte van de vorderingen van hun gevederde vriendje. „Mailen ze me over wat-ie al allemaal kan en welke woordjes hij kan zeggen. Ja hoor, parkieten kun je leren praten.

Gastenboek

  • 03-05-2016 - Had zondag 1 mei een parkietje gekocht als verassing...  lees meer
  • 10-04-2016 - Vorige week 3 april 2016 twee lieve parkietjes opgehaald bij...  lees meer
  • 03-04-2016 - We hebben 2 lieve parkietjes gekocht bij Piet Parkiet. Ze...  lees meer
Plaats een bericht

Aanbieding

© 2013 - 2019 Piet Parkiet Dierenverblijven | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel